Ανδρική φορεσιά δυτικής Κρήτης

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 με το Γεώργιο Βεργαδή θα γίνει παρουσίαση στο διδασκαλείο παραδοσιακού χορού & μουσικής «Χορωδείον» με θέμα « Η παραδοσιακή ανδρική φορεσιά στην δυτική Κρήτη». Αρκετά από τα ενδυματολογικά στοιχεία της συλλογής του, θα εκτεθούν στους συμμετέχοντες ώστε να τους δοθεί ευκαιρία για ερωτήσεις.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40. 

Δηλώστε άμεσα την συμμετοχή σας για καλύτερη οργάνωση!

Η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση επιτρέπονται κατόπιν αδείας της γραμματείας του Χορωδείου.

Πληροφορίες-εγγραφές: 6936530284 & 2810211273, info@horodion.gr

Είσοδος δωρεάν

Γεώργιος Βεργαδής
Γεώργιος Βεργαδής

Σύντομο βιογραφικό Γεωργίου Βεργαδή

Ο Βεργαδής Γιώργος γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα μέχρι τα 27 του χρόνια, όπου τελείωσε τη Σιβιτανίδειο Σχολή. Έχει Κρητική καταγωγή. Ο πατέρας του από τις Μέλαμπες Αγ.βασιλείου Ρεθύμνου και η μητέρα του από την Αθήνα. Από το 2001 ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο, όπου ασχολείται με την εγκατάσταση και συντήρηση συσκευών καύσης. 

Από την μικρή του ηλικία βίωσε ζωντανά-συμμετείχε στην παράδοση της Κρήτης, καθώς είχε την τύχη να κατάγεται από ένα χωριό του Ρεθύμνου, με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά-προσφορά στους τομείς της μουσικής, του τραγουδιού, του χορού, της φορεσιάς και γενικά των παραδοσιακών ηθών κι εθίμων. Η αγάπη και το μεράκι του για την παράδοση γενικότερα, τον έκανε να ασχοληθεί από την μικρή του ηλικία και κυρίως από τη στιγμή της μόνιμης εγκατάστασης του στο Ρέθυμνο, με την ανδρική Κρητική φορεσιά.

Σήμερα γνωρίζει αρκετά καλά την ανδρική φορεσιά κυρίως της κεντρικής και δυτικής Κρήτης, αλλά και διαθέτει μια πλούσια προσωπική συλλογή.

Δείτε εδώ την εκδήλωση στο facebook.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ