Γλέντι στο Θέατρο των Αγρών...

Το διδασκαλείο παραδοσιακού χορού & μουσικής Χορωδείον διοργανώνει γλέντι στο Θέατρο των Αγρών (Κυπαρίσσι Τεμένους) 2 Ιουλίου 2014 ώρα 21:00.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει το ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ. Η πρώτη, είναι ένα γλέντι  το οποίο θα λάβει χώρα στο Θέατρο των Αγρών την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014  με έναρξη στις 21:00. Το αντίτιμο εισόδου για όλους θα είναι προαιρετικό (θα τοποθετηθεί κουτί στο οποίο ο καθένας θα δίνει κάποιο συμβολικό ποσό της αρεσκείας του για να καλυφθούν τα έξοδα της βραδιάς). Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μυηθούν τα παιδιά στο πραγματικό γλέντι – να συμμετέχουν ενεργά, χορεύοντας & τραγουδώντας, όλοι οι παρευρισκόμενοι – να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι στοιχεία από το παλιό Κρητικό χοροστάσι [π.χ. μουσικοί στη μέση και χορευτές γύρω από αυτούς – διδασκαλία του χορού κατά τη διάρκεια του γλεντιού στην κουντούρα (ουρά) του χορευτικού κύκλου].

Η μουσική παρέα της βραδιάς θα αποτελείται από τον Μανώλη Παπαδάκη στη Βιολόλυρα, τον Κωστή Μακάκη στο Λαούτο και τον Νίκο Μαστοράκη στην Κιθάρα.

 

Εκδήλωση στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις 30 Ιουλίου 2014 ώρα 21:00

Η ετήσια εκδήλωση του ΧΟΡΩΔΕΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 ώρα 21:00 και το όνομά της είναι «Κρητικά ξόμπλια». Σε αυτή την εκδήλωση θα παρουσιαστούν ,από μέλη μικρής και μεγάλης ηλικίας του διδασκαλείου μας, στοιχεία από την τέχνη της Κρητικής υφαντικής, του χορού, της μουσικής, του τραγουδιού, της ενδυμασίας και της ποίησης. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης στοιχεία από την Κρητική λαϊκή σοφία και τις λαϊκές τελετουργίες. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την ενεργή συμμετοχή τους  ο Νικόλαος Κόμης (παλιός βιολάτορας – μαντολινιέρης & τραγουδιστής της Βιάννου), η Μαρία Χλειουνάκη – Μαστρογιωργάκη (παλιά υφάντρια και τραγουδίστρια της Βιάννου), η Μαρία Λουλάκη – Κακουδάκη (παλιά ποιήτρια – χορεύτρια – τραγουδίστρια & υφάντρια της Εθιάς) και η Μαρία Ζαχαριουδάκη (υφάντρια από το Ζαρό).

 Το αντίτιμο εισόδου για όλους θα είναι 5€ (εξαιρούνται τα βρέφη).

 

Καλοκαίρι 2014 - Άλλες εκδηλώσεις της ομάδας παραστάσεων του Χορωδείου:

1) «Η Κρητική ενδυμασία στο πέρασμα των αιώνων» Λευκοχώρι, Δευτέρα 4 Αυγούστου ώρα 21:00.

2) «Τιμή στην παλιά μουσική ζυγιά Λυρατζάκη – Καρκαβάτσου» Μεσοχωριό, Δευτέρα 11 Αυγούστου ώρα 21:00.

 

Με το καλό να σμίξομε!

Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 6936530284.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ