4ο γλέντι φίλων ενδυμασίας

Το 4ο γλέντι φίλων Κρητικής ενδυμασίας πλησιάζει!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουτών Μαλεβιζίου.

 

Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η

Η ιδέα προέκυψε στο Χορωδείον από την ανάγκη των ανθρώπων που αγαπούν την ενδυμασία της Κρήτης, να βρίσκουν αφορμές να τη φορούν εκφραζόμενοι ελεύθερα μιας και στην εποχή μας η παγκοσμιοποίηση ορίζει να ντυνόμαστε με ενδύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση αυτού του νησιού. Η εν λόγω διοργάνωση δεν μοιάζει με τις παραστάσεις που συνήθως βλέπουμε.

Στόχο έχει την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων στο γλέντι (ακόμα και εκείνων οι οποίοι για κάποιους λόγους δεν θα φορέσουν τελικά Κρητική ενδυμασία)! Άρα λοιπόν, θα στελιώσουμε ένα χοροστάσι στο οποίο τρως ό,τι θες, πίνεις ό,τι θες, λες τη μαντινιάδα σου όποτε θες, χορεύεις όποτε και όσο θες, αν γνωρίζεις μουσικό όργανο ζητάς ευγενικά από τους οργανοπαίχτες να παίξεις κι εσύ 2 κοντυλιές και μετά παραχωρείς ξανά τη θέση σου, φοράς ό,τι φορεσιά σε εκφράζει πραγματικά (για την οποία έχεις μεριμνήσει να ράψεις και να δέσεις πάνω σου εσύ ο ίδιος και όχι ο δάσκαλος του χορευτικού στο οποίο συμμετέχεις) και δεν είσαι δέσμιος του παραστασιακού πρέπει!

Ελπίδα και επιθυμία μας μέσα από τέτοιου τύπου δράσεις είναι να θυμηθεί αλλά και να γνωρίσει ο σημερινός λαός της Κρήτης, ότι η ενδυμασία του τόπου του ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ΣΤΟΛΗ!

Τα γλέντια φίλων παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας θα διοργανώνονται από το Χορωδείον. Μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι εκτός Κρήτης όπως επίσης και μη Κρητικοί φίλοι της ενδυμασίας. Μπορούν να συμμετέχουν παρέες από συλλόγους, σχολές αλλά και άνθρωποι που δεν ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες. Η ανακοίνωση θα προσπαθούμε να γίνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γεγονός ούτως ώστε να επιτυγχάνουμε σωστή οργάνωση.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουτών Μαλεβιζίου.

 

Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η

Πληροφορίες: 6936 530284, 2810 211273 & info@horodion.gr


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ